måndag 27 februari 2012

100 genombra skivor: #9 Jethro Tull - Thick As A BrickÄnnu en skiva med två tjugominuterslåtar på. Ian Anderson har sagt om "Thick As A Brick" att han skrev den för att driva med hela progkonceptet men oavsett om det är en ploj eller ej så blev det bra musik. Låtarna pendlar mellan akustiskt och elektriskt ackompanjerat av Andersons tvärflöjt. Skivan blev en kommersiell framgång när den kom 1972 och nu, 40 år senare, kommer uppföljaren "Thick As A Brick 2". Vi får se om den känns lika fräsch och nyskapande som originalet.

3 kommentarer:

 1. Här håller jag fullständigt med. Ian Anderson har en unik känsla för bra melodier, vilket han har bevisat gång på gång.

  SvaraRadera
 2. Måste köpa den här, har bara "Broadsword and the beast" hemma i hyllan, en skiva som jag tycker är riktigt jävla bra. Men det är det nog bara jag som tycker är jag rädd. Eller?

  Har även "Aqualung" på vinyl (loppisfynd, gammal som gatan men i utsökt skick) men den har jag inte hunnit lyssna på än... Högen med inköpt vinyl växer med kvadraten.

  SvaraRadera
 3. "Broadsword And The Beast" är helt ok, men inte min favoritskiva med gruppen. Håll ögonen öppna så dyker det med största sannolikhet upp fler genombra skivor med Jethro Tull.

  SvaraRadera