torsdag 3 maj 2012

100 genombra skivor: #20 King Crimson - Lizard


I och med lanseringen av Spotify har jag blivit rätt bekväm i mitt val av vad jag ska lyssna på. Ofta så kör man igång något som finns i deras arkiv av ren lathet. Ska jag behöva gå hela vägen ner i källaren för att hämta en cd? Måste jag leta fram den portabla hårddisken med alla gamla mp3:or i taskig kvalitet? Usch vad jobbigt, då lyssnar jag på något annat i stället.
King Crimson har på grund av detta fallit mellan stolarna då de inte återfinns på Spotify. Därför var det extra roligt att återupptäcka deras album "Lizard" (1970) som mer än väl platsar på den här listan.
Att ge sig på att beskriva King Crimsons musik på denna platta kan vara ett vanskligt projekt då den innehåller dissonanser, vackra melodier, oangenäma melodier, jazz och otaliga infall som bandets härförare Robert Fripp kokat ihop till en underbar proggryta som jag råder dig att lyssna på från början till slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar