tisdag 29 maj 2012

100 genombra skivor: #24 Pearl Jam - No Code


Pearl Jam kategoriseras ofta som ett grungeband men om man ser till de flesta skivor de släppt så skulle jag vilja kalla musiken de spelar rock helt enkelt. Under några år på nittiotalet så verkade det som att gruppen inte kunde göra några fel. Kronan på verket är nog ändå "No Code" (1996) som med sin kompott av lugna låtar och hårdare tongångar resulterar i en riktig toppskiva. Personligen tycker jag att Pearl Jam blommar ut i de lugnare sångerna, exempelvis "In My Tree" och "Present Tense", där Eddie Vedders röst verkligen kommer till sin rätt.

5 kommentarer:

 1. Nu spårade hela listan ur ;) Har du slut på material redan efter 23st :)

  SvaraRadera
 2. Hehe, gör din egen lista om du inte gillar den här. :)

  Jag gissar att jag kommer uppröra fler längre fram i listan och att i slutändan är det bara jag som håller med om alla skivor.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att det verkar som om du har en sund musiksmak (ganska olika stilar) precis som jag har. Att man sedan inte alltid håller med är ju inte speciellt konstigt.
  Själv hoppas jag på att få några bra tips på sådant som jag inte har hört tidigare.

  Keep going!

  SvaraRadera
 4. Upprörd var väl att ta i :) Får man inte skämta lite här... Pearl Jam är ett av de mest överskattade banden någonsin bara :) (I mitt tycke då och ni får tycka precis tvärtom om ni så vill)

  SvaraRadera
 5. Självklart får man skämta. Jag skämtade lite tillbaka.

  Det vore för övrigt helt otroligt om någon håller med om precis alla skivor som jag listar.

  SvaraRadera