tisdag 26 juni 2012

100 genombra skivor: #28 Devil Doll - The Girl Who Was... Death


Det är svårt att med ord försöka beskriva Devil Dolls "The Girl Who Was.. Death" (1989). Sångaren, den mystiske Mr Doctor, ömsom sjunger, ömsom viskar, ömsom pratsjunger (sprechgesang) sina svårtydda texter. Musiken alternerar mellan klassisk hårdrock, stråkar och allehanda galna inslag. Skivan, som består av en låt, är 66 minuter och 6 sekunder lång (en slump?) men en stor del av dessa består av tystnad. När jag läser vad jag skrivit så undrar jag själv vad det är för en skiva? Det låter mest som en massa galenskap. Men tro mig, det är en resa som man ger sig ut på när man sätter igång skivan och i mitt fall så kan jag inte stänga av förrän jag lyssnat på hela.

2 kommentarer:

  1. hur lyckades jag missa det här inlägget? Devil Doll är så ofattbart bra att det, precis som stenmark sa "det är int´ lönt å förklara för dom som int´ begrip´...

    SvaraRadera
  2. Jag hade förväntat mig en kommentar från dig sekunden efter jag publicerat. :)

    SvaraRadera