tisdag 10 juli 2012

100 genombra skivor: #29 Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy


Jag hade riktigt svårt för Kanye West tidigare. Jag kan gå så långt att säga att jag ogillade honom. Men så läste jag någonstans att han hade samplat King Crimsons "21st Century Schizoid Man" på albumet "My Beautiful Dark Twisted Fantasy" (2010) så jag var ju tvungen att kolla upp hur han hade slaktat den gamla progskatten. Nu hade han inte förstört utan låten "Power" visade sig vara riktigt bra. Jag fortsatte lyssna och hux flux så hör jag Jon Andersons ljusa stämma samplad från Mike Oldfields låt "In High Places". Jag börjar förstå att den gode Kanye skaffat sig lite annorlunda inspiration inför denna skiva vilket även märks på de övriga låtarna som även utan progsamplingar klarar sig alldeles utmärkt då de riktigt sjuder av innovativa infall av stråkar, gitarrer och gästartister.

Jag har sannerligen fått omvärdera Kanye West tack vare denna platta som är utomordentlig från början till slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar