måndag 17 september 2012

100 genombra skivor: #38 Wolverine - The Window Purpose


Det ska erkännas att jag sällan lyssnar på progressiv metal men när jag gör så är det Wolverine som hamnar i skivspelaren (eller snarare hårddisken nuförtiden). Det är ett lustigt sammanträffande att ett av de få band som jag uppskattar i genren kommer från samma stad som mig (Söderhamn). 
Jag följde med en kompis på releasefesten för gruppens tredje skiva "Still" (2006) och blev mäkta imponerad av bandet så jag köpte alla deras skivor på ett bräde. Guldklimpen av dessa visade sig vara debutfullängdaren "The Window Purpose" (2001). Grabbarna i bandet är fullfjädrade musiker och lyckas utomordentligt att processa ner alla sina influenser till en riktigt trivsam skiva där taktbyten, gitarrsolon och hög sång återfinnes. Låtarna "My Room" och "His Cold Touch" är plattans absoluta höjdpunkter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar