fredag 21 september 2012

100 genombra skivor: #40 Perssons Pack - Kärlek Och Dynamit


Det första som slår mig när jag letar information om Perssons Packs debutskiva "Kärlek Och Dynamit" (1989) är att den inte är helt lättillgänglig. Och då menar jag inte musikaliskt utan fysiskt; den finns inte att köpa på någon av de nätskivbutiker jag kollat på. Det enda jag vid skrivtillfället hittade var ett begagnat exemplar på Tradera. Ej heller finns den i digital form, den lyser med sin frånvaro på Spotify, Wimp och Grooveshark. Någon enstaka låt finns här och var men inte hela skivan. I dessa tider av omedelbar tillfredsställelse är man inte van att det man söker inte finns nära till hands.
Detta kan vara lite synd då plattan absolut inte får glömmas bort. Alla låtar är i mina öron klassiker och ingen kan på svenska beskriva hopplöshet, olycklig kärlek och småstadsmörker som gruppens rorsman Per Persson. Hans formuleringar är helt unika och när de sjungs med en bred bollnäsdialekt och vemodig musik är det svårt att inte hänföras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar