tisdag 13 augusti 2013

100 genombra skivor: #82 The Beatles - Magical Mystery Tour


The Beatles. Låt oss diskutera The Beatles. Jag är fullt medveten om deras roll inom musikhistorien och hur de utvidgade sättet att göra musik på för all framtid, men personligen har jag aldrig fastnat för dem. Visst tycker jag att exempelvis "Yesterday" är ett riktigt guldkorn men på varje skiva återfinns en handfull låtar som drar ner slutbetyget så pass att jag inte ids lägga ner energi för att sätta mig in i musiken. Ändå återfinns en skiva med bandet på min lista och för att komplicera det ytterligare så är det en hybrid av samlingsskiva och filmmusik. Men "Magical Mystery Tour" (1967) är upptagen som studioskiva i bandets diskografi och kvalar därmed in på in uppräkning. Och tur är väl det för det är toppklass på låtarna från början till slut på en skiva som pendlar mellan utflippat och excellent poplåtssnickeri.

1 kommentar: