tisdag 17 september 2013

100 genombra skivor: #86 Nightingale - White Darkness


Rush släppte två skivor på åttiotalet, "Power Windows" och "Hold Your Fire", där låtarna hade det gemensamt att de ofta började med ett gräsligt intro för att sedan blomma ut i helt underbara låtar där allt från arrangemang till refräng är i det närmaste perfekta. Jag vet inte om jag är ensam om denna åsikt men allt sedan jag först hörde skivorna har jag tyckt det. Historien upprepar sig på Nightingales "White Darkness" (2007): många av låtarna börjar med musiksnuttar som jag inte alls kan med för att visa sig att bli felfria sånger. Ser man då albumet som en helhet så har jag utan problem överseende med introkvaliteten och skivan kvalificerar sig in på min lista.
Nightingale är för övrigt ännu ett av Dan Swanös projekt som han styr med fast hand men på "White Darkness" är det storebror Dag som står för lejondelen av låtskrivandet och när man hör slutresultatet undrar man varför han inte fått skriva mer tidigare?

1 kommentar: