onsdag 8 januari 2014

100 genombra skivor: sammanfattning

Då så, då var min lista med 100 genombra skivor klar. Jag hade kunnat göra det lätt för mig och listat flera skivor med samma artist men när jag kom fram mot plats 30 började jag fundera på om det var möjligt att alla album skulle vara med olika artister och tro det eller ej, men det gick. Jag ruckade lite på reglerna och tillät samma musiker vara med på olika plattor så länge de använde annat namn. Exempel på det är Steven Wilson (Porcupine Tree, Blackfield och hans soloskiva).
De flesta listor av den här typen brukar se rätt lika ut, man hittar The Clash "London Calling", Bruce Springsteen "The River" och The Beach Boys med "Pet Sounds". Bra skivor och jag kan förstå att de gillas men när de dyker upp på varje listning kan det bli lite enahanda. Men tänk nu inte att jag har valt bort skivor bara för att få en mer unik lista utan detta är min högst personliga smak som spelat in vilken även innefattar rätt många mainstreamskivor. Jag har troligen också missat ett gäng uppenbara toppalbum men jag var tvungen att vara ärlig mot mig själv när helheten inte hållit måttet trots topplåtar.
En annan utmaning har varit att ha något intressant att säga om alla grupper och skivor, ibland har det gått lätt ibland har jag slitit mitt hår men efter två år så är här, utan inbördes ordning, den kompletta listan (klicka på bilderna för större):


2 kommentarer:

  1. Alltid kul med listor, och inte minst en som spretar och inte bara avhandlar en genre. Håller med dig om många skivor, andra inte. Och så en hel del som jag tidigare aldrig lyssnat på (tja, förrän efter ditt inlägg).

    Kul också med synpunkter om skivor som man själv har en relation till. Bra blogg by the way!

    Keep it up!

    SvaraRadera
  2. Tack för de snälla orden. Ser att du själv har en blogg där du listar låtar. Ska kolla upp genast.

    SvaraRadera