torsdag 22 maj 2014

Komma igång med musicerandet?

Jag har under flera års tid funderat på att återuppta musicerandet. Jag brukar i och för sig ta fram gitarren och plinka ibland men jag skulle vilja bredda mig lite. I vintras gjorde jag faktiskt ett försök och började plöja genom några YouTube-videor där det lärdes ut jazzackord för nybörjare. Jag tog fram en gammal ärvd Casio-keyboard för pröva mina kunskaper men när jag pluggade in den var den stendöd och min entusiasm rann ut i sanden. Men skam den som ger sig, min senaste plan är att köpa ett USB-keyboard och hitta ett användarvänligt program och sen är det bara min fantasi som sätter gränser.
En viktig variabel i sammanhanget är att det inte kostar skjortan och om man kollar exempelvis på den här sidan så ser man att så inte är fallet. M-Audio Keystation Mini 32 och Akai LPK25 kostar exempelvis endast en femhundring så det är faktisk överkomligt.
Vi får se om jag slår till?

2 kommentarer:

  1. Kolla loppisar! Brukar finnas en del usb-keys för typ 200 pix. Annars är vend.se ett hett tips också, där finns det mesta beggat :)

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset. Ska göra det vid tillfälle.

    SvaraRadera