onsdag 28 maj 2014

Lisa Miskovsky på konserthuset i Bollnäs

Var och kollade på Lisa Miskovsky i Bollnäs 17 maj för personlig och tidningen Ambassadörens räkning. Här är artikeln.

------Efter att ha hoppat in som expertkommentator för Viasat under deras OS-sändningar är nu Lisa Miskovsky tillbaka vid sin huvudsyssla, nämligen musiken. Med det senaste albumet ”Umeå” under armen har Lisa gett sig ut på en Sverigeturné och ett av stoppen var Kulturhuset i Bollnäs.

Lördagsfina Bollnäsbor strömmade in och fyllde platserna framför stora scenen så att det nästintill var fullsatt. Kvällen inleddes av Sebastian Wijk som bakom sin småblyga framtoning visade sig besitta en mäktig sångröst. En trevlig bekantskap men baserat på jublet som mötte Lisa Miskovsky när hon kom ut på scenen så var det inte honom publiken kommit för att se.

Flankerad av två skickliga medmusikanter, syster Carolina Miskovsky på gitarr och sång och pianisten Jonas Lundberg, bjöd Lisa på en konsert där hittar blandades med mindre kända alster och även två coverlåtar av Emmylou Harris och Arcade Fire. Vad gäller mellansnacket så har Lisa en perfekt partner i syrran Carolina då de fyllde i varandras meningar under historierna om varje låt. Just detta gjorde att avståndet mellan publik och artist minskade och det kändes väldigt avslappnat och trevligt. Efter lite mer än en timmes musicerande, inklusive extranummer, tackade Miskovsky för sig och kvällens spelning var till ända.

Ibland kan ett, till stordelen akustiskt, tremannaband kännas tunt och lite för avskalat men så var inte fallet den här gången. Ljudteknikerna hade rattat inställningarna alldeles perfekt så att Lisas omfångsrika röst spelade perfekt med instrumenten och den imponerande stämsången.

Speltiden på en timme kändes dock för kort och att då lägga in två covers i spellistan känns lite annorlunda, speciellt när de gamla låtarna håller så hög kvalitet. Å andra sidan så var båda låtarna väldigt bra och hade varsin historia som förklarade varför Lisa ville spela dem. Sen får ju faktumet att en timme är alldeles för kort ses som ett bra betyg då det betyder att man vill ha mer.

De senare åren har systrarna Söderberg i First Aid Kit hyllats för sin stämsång men frågan är om inte systrarna Miskovsky är på samma nivå?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar